Gravad Laks Zijde Met Rode Biet Heel diepvries

Gravad Laks Zijde Met Rode Biet Heel diepvries

Graved laks zijde met rode biet, gember en kruiden.

Omschrijving

Graved laks zijde met rode biet, gember en kruiden. Gravad lax of gravlax is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm die voornamelijk als aperitief gegeten wordt. De verse zalm wordt gemarineerd met zout, zwarte peper, suiker, bieten, zeezout, dragon, dille, gember en water. Door de zalm goed in te pakken en te bewaren op lage temperatuur of te vacumeren, trekken alle smaken optimaal in de zalm. Vroeger gebeurde dat in de grond, vandaar ook de naam Gravad (gat in de grond) lax (zalm)). Na het marineren snijd je de zalm in flinterdunne plakken en die serveer je als hapje bij de borrel, brunch of als voorgerecht. Dit product wordt aangeboden per hele zijde (zelf nog trancheren dus).

Productinformatie

EAN Code: 510632_STUK_1000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 510632_STUK_1000GRAM

Seizoen

SAL029

Alternatieven

Het alternatief is om een verse zalm zelf te marineren of je kiest voor een gerookte variant.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27.2.a

Vangsttechniek

Kweek Noorwegen.

Gastronomie

Flinterdun trancheren en serveren met een stoer stuk brood erbij en je hebt al een klassiek voorgerecht.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Zout 2.57
Waarvan suikers 5.77
Energie kJ 875.42
Eiwit totaal 17.06
Energie kcal 212.24
Waarvan verzadigd vet 2.77
Vet totaal 13.19
Koolhydraten totaal 7.44
Eiwit dierlijk 1701.00

Tip

Let op: Graved laks is een rauw, gemarineerd product en is niet gerookt.