Bereidingsproces

Op ambachtelijke wijze gerookt

Zalmhuis Steur rookt de wilde zalm op traditionele manier nadat deze met de hand gefileerd en drooggezouten is

Van oudsher is het zouten en drogen van zalm bedoeld om de houdbaarheid te verlengen. In combinatie met roken geeft dit ook nog eens hele mooie smaak, een fijne bijkomstigheid!
Zalmhuis Steur ontvangt meerdere keren per week verse zalm. De zalm gaat meteen de koelcel in zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Iedere morgen wordt de verse zalm met de hand gefileerd en drooggezouten.
De zalm krijgt als het ware een dekentje van zout om zich heen. Daar blijft hij een periode lekker in liggen om te rijpen. Tijdens dit rijpingsproces verliest de zalm veel vocht wat zorgt voor een stevige bite en een verfijnde smaak.

Na het rijpen gaan de zalmfilets de rooktunnel in, daar worden de zalmen gedroogd door de warmte van de oven. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dit komt de smaak van de zalm ten goede.
De geheime houtmelange die Zalmhuis Steur gebruikt voor dit rookproces bestaat uit verschillende houtsoorten met FSC keurmerk. Dit zorgt voor de kenmerkende Steur smaak.
 

SNIJWIJZEN

Longsliced
De zalm wordt in lange plakken gesneden van kop tot staart.

Getrancheerd
Deze snijwijze geeft ambachtelijk gesneden plakjes, met een gekarteld randje.

Gesneden
Dit zijn lange rechthoekige plakken van circa 10 cm lang.

Snippers
Zalmhuis Steur B. V. levert zalmsnippers in verschillende breedtes.

Julienne
Fijne zalmsnippers julienne gesneden.

Niet gesneden/heel
Uiteraard leveren wij ook niet gesneden gerookte vis ( ¾, 4/5, 5/6, 6/7, 7/8).


 

VERPAKKINGEN

Zuurstofarme verpakking (ZAV)

Zuurstofarm verpakken is een techniek die de houdbaarheid van levensmiddelen kan verlengen. Voor micro organismen zoals bacteriën zijn er drie factoren van belang: warmte, vocht en zuurstof. Door deze factoren te controleren hebben bacteriën minder kans te overleven.
Bij zuurstofarm verpakken wordt de zuurstof vervangen door koolstofdioxide en stikstof. Hierdoor is de vis in de verpakking en gekoeld 2 weken houdbaar. De zuurstofarme verpakkingen zijn plastic bakken, geseald met folie en daarboven een handige deksel.

  • >500 gram
  • Handige deksel
  • 2 weken houdbaar gekoeld en in ongeopende verpakking

Vacuüm

Bij het vacuüm trekken wordt de lucht uit de verpakking gehaald en vervolgens wordt direct de verpakking dicht geseald. Op deze manier wordt de houdbaarheid van de vis verlengd.

  • Alle formaten en gewichten
  • 9 dagen houdbaar gekoeld en in ongeopende verpakking